ГолосUA
13:03 24/01/2009

«Нафтогаз» російський газ не крав — Генпрокуратура

Генеральна прокуратура не має у своєму розпорядженні фактів несанкціонованого відбору НАК "Нафтогаз України" природного газу, що постачається російським "Газпромом" через територію України до Європи.

Про це в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня" сказав генеральний прокурор Олександр Медведько.

З його слів, перевірку українських газорозподільних станцій здійснено силами прокуратури разом з Міністерством внутрішніх справ, Службою безпеки України та інших правоохоронних структур.

"Було опитано працівників станцій, оглянуто лічильники і т.п. У результаті одержали інформацію про те, що фактів несанкціонованого відбору російського газу не встановлено", — сказав Медведько.

Крім того, він зазначив, що Генпрокуратура наразі проводить перевірку розрахунків підприємств за спожитий ними природний газ.

"Перевіряємо 120 підприємств із найбільшою заборгованістю. Крім того, ми перевіряємо і теплопостачання, і поставку облгазами природного газу населенню. За результатами перевірки, станом на 20 січня 2009 до підприємств-боржників заявлено 17 позовів про стягнення заборгованості на суму близько 22 мільйонів гривень", — повідомив він.

Генпрокурор також повідомив, що після формального завершення процедури перевірки українських газорозподільних станцій стане можливим компетентно відповісти на звинувачення в несанкціонованому відборі газу.

 

Читайте также по теме