ГолосUA
07:26 19/07/2009

Нафтогаз закликав «не нагнітати паніку»

Державна компанія "Нафтогаз" оприлюднила заяву, в якій звинуватила посадовців України та Євросоюзу у шкоді іміджу компанії та «нагнітанні панічних настроїв в українському суспільстві та європейській спільноті».

Заява "Нафтогазу" з’явилася через день після того, як Україна пообіцяла міжнародним кредиторам на їхню вимогу підвищити ціни на газ для населення і зробити все можливе, аби боржники якомога швидше розрахувались за спожите паливо. Таким чином уряд сподівається покращити фінансове становище Нафтогазу.

Обіцянка була озвучена в ході переговорів між представниками України, Росії, МВФ, ЄБРР і Світового банку в Брюсселі. Метою зустрічі була розробка програми заходів, направлених на запобігання новій газовій кризі. />  
Українська сторона попросила у міжнародних фінансових інституцій позику для сплати поточних рахунків за російський газ та накопичення газу у сховищах на зиму.

На попередніх переговорах Єврокомісія та фінансові інституції, занепокоєні неплатоспроможністю України, заявили, що готові дати кредит Києву за умови, якщо він цілком відкриє схеми фінансування і розрахунків.

17 липня за підсумками зустрічей у Брюсселі заступник голови Нафтогазу Ігор Діденко заявив, що наступного тижня в Києві буде обговорюватися сума кредиту, який необхідний Україні для оплати російського газу.

За матеріалами: BBC

 

Читайте также по теме