ГолосUA
13:25 23/11/2008

“Наші” скаржитимуться до Генпрокуратури на міліцію

Активісти руху “Наші”, яких затримали у суботу, 22 листопада, у Києві за спробу організувати фотовиставку «Ющенко — співавтор геноциду осетинського народу», вже звільнені від арешту та збираються заявити позов у Генпрокуратуру України. 

Як передав Кореспондент, про це сказав керівник групи Костянтин Голоскоков.

“Ми подамо заяву в українську прокуратуру із проханням перевірити діяльність співробітників Служби безпеки України на наявність у ній ознак злочину, які передбачені статтею Кримінального кодексу «викрадення людей»”,- сказав він.

Разом із шістьома однодумцями його затримали у суботу вдень та звільнили лише увечері. У Печерському райвідділі Києва затримані провели близько восьми годин. Голоскоков підкреслив, що це «є грубими порушенням процесуального законодавства». />  
Він уточнив, що активісти руху були звільнені тільки після втручання у ситуацію депутата Держдуми РФ Сергія Маркова та українського нардепа Юрія Мірошніченка, «який особисто вів переговори з керівництвом СБУ та посольством Росії».

Голоскоков підкреслив, що до проведення фотовиставки, присвяченої конфлікту навколо Південної Осетії, представники «Наших» подали «повідомлення у встановленому порядку». «Заборонити нашу акцію міг лише суд»,-додав він. Відмовлятись від плану провести виставку «Наші» не збираються — підкреслив він. 

У столичній міліції поки не підтвердили факт затримання активістів руху «Наші».
«Нікого не затримували та до нас не привозили»,-повідомили у черговій частині Печерського райвідділку міліції.
У Центрі громадських звязків МВС Києва запевняють, що «мови про те, що були затримані члени будь-якої громадської організації, немає».

 

Читайте также по теме