ГолосUA
07:45 30/10/2008

Огризко сподівається на безвізовий режим з ЄС вже за три роки

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко сподівається, що до 2012 року між Україною та країнами Євросоюзу буде впроваджений безвізовий режим. Про це він заявив після розмови з віце-президентом Єврокомісії Жаком Барро, передає «Німецька хвиля». Зустріч стала початком переговорів про скасування візового режиму для українців. 

За словами Огризка, переговори з приводу скасування віз для українців мають тривати кілька років. «Для України особливо важливо завершити цей процес до 2012 року. Однією з причин є проведення європейського чемпіонату з футболу, який ми прийматимемо разом із Польщею»,- сказав глава українського МЗС. 

Водночас, заступник голови Єврокомісії Жак Барро сказав, що усе залежить в першу чергу від України, тобто, від того прогресу, якого досягне Київ протягом переговорів. Зокрема, аргументом на користь запровадження безвізового режиму буде введення Україною біометричних паспортів. 

Під час переговорів йшлося також про труднощі із виконанням угоди про спрощений режим із Україною. Жак Барро пообіцяв, що ініціює певні санкції проти країн Євросоюзу, що не виконуватимуть умови цієї угоди. Ця процедура складається з трьох етапів, останнім з яких є звернення до суду.

 

Читайте также по теме