ГолосUA
11:55 27/04/2010

Партія регіонів звинувачуватиме опозицію у зриві надходжень до Держбюджету — експерт

У випадку проведення акцій протесту, Партія регіонів буде звинувачувати опозиційні сили у зриві надходжень до Державного бюджету.

Таку думку в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив політолог Ігор Жданов.

“Аргументи, які будуть використовуватися Партією регіонів зрозумілі. Вони будуть звинувачувати опозицію в тому, що вона не хоче розвивати промисловість України, в тому, що вона не хоче дати наповнювати бюджет, протестуючи проти Харківських угод. Також казатимуть, що вона дестабілізує ситуацію, що потрібно працювати”, — наголосив політолог.

Водночас експерт переконаний, що акції протесту, якщо вони проводяться відповідно до законодавства, повинні проводитися, якщо цього прагнуть політичні сили. “Нічого тут страшного немає. Ми набагато більше втратимо, якщо будемо виконувати ці угоди, а не у випадку, якщо проводитимуться акції протестів проти їх виконання”, — сказав І. Жданов.

Нагадаємо, народний депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль після голосування за ратифікацію угоди у Верховній Раді сказав, що реакцією суспільства на ратифікацію угоди по Чорноморському флоту РФ буде громадянська війна. Водночас лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила, що з завтрашнього дня їздитиме регіонами і намагатиметься підняти людей на мітинги та зібрати команду захисту інтересів держави.

21 квітня Президент України Віктор Янукович та його російський колега Дмитро Медведєв за підсумками переговорів у Харкові підписали угоду щодо продовження базування Чорноморського флоту РФ на території України після 2017 року ще на 25 років — до 2042-го. В обмін на це Україна повинна отримати знижку на ціну за російський газ у розмірі 100 доларів — у разі, якщо ціна газу буде більше $330 за тис. куб. м, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижча за $330. Сьогодні парламент Росії та України ратифікував цю угоду.

О. Проценко

 

Читайте также по теме