ГолосUA
09:13 20/11/2008

Петро Симоненко знає, кому хочуть віддати Одеський припортовий завод

«Намагання Ющенка терміново відібрати у держави Одеський припортовий завод – підприємство, яке відіграє одну з ключових ролей в забезпечені економічної безпеки України і, яке є одним з головних бюджетоутворюючих підприємств, не можливо кваліфікувати інакше, як спробу вчинити державний злочин».

На цьому наголосив сьогодні на пленарному засіданні Верховної Ради лідер фракції комуністів Петро Симоненко, — передає кореспондент Голос UA.

Народний депутат зауважує, що головним претендентом на Одеський припортовий завод є олігарх, нині близький до президента Віктора Ющенка.
 
«Я неодноразово наголошував на причетності президента Ющенка та його бізнес-сім”ї до спекуляцій на поставках російського та середньоазійського газу в Україну спільно з компанією. Тому невипадково, що головним претендентом на Одеський припортовий завод є компанія . За обома цими структурами – за “РосУкрЕнерго” та “Груп ДФ” — стоїть один і той же відомий олігарх», — наголосив Петро Симоненко.
 
Лідер українських комуністів звернувся до колег депутатів з пропозицію щодо того, аби негайно розглянути закон про націоналізацію, який запропонували комуністи.
 
«Держава зобов”язана мати важелі впливу на бізнес і власників, щоб їхні хижацькі капіталістичні інтереси не шкодили інтересам суспільства, інтересам трудівників», — заявив Петро Симоненко.

Читайте также по теме