ГолосUA
12:04 07/11/2010

Підвищення пенсійного віку для жінок можна уникнути – Хара

 

Народний депутат від Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань соціальної політики та праці Василь Хара вважає, що є змога уникнути підвищення пенсійного віку для жінок.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспонденту ІМК.

За його словами, спеціально для цього були розраховані компенсатори, які дозволять уникнути підвищення пенсійного віку для жіночої половини населення України.

"Перший і найголовніший факт – внесення податку на прибуток. Раніше високі податки заганяли економіку в тінь, зараз є можливість вийти з тіні. Друге джерело компенсації – це підвищення заробітної плати. У нас найнижча заробітна плата в Європі. Тому в нас є і ресурс, і можливості", — заявив В.Хара.

На запитання, які саме в нас є можливості для збільшення заробітної плати, він заявив, що згідно зі статисткою Україна виробляє внутрішнього валового продукту всього четверту частину від рівня середньої європейської країни.

"Тобто ВВП у нас менший у 4 рази. А середня заробітна платня – у 20 разів менша. Цей факт говорить про те, що ресурси навіть при нинішньому невеликому ВВП у нас існують, і можна як мінімум удвічі підвищити зарплатню", — заявив регіонал.

Ще одним компенсатором він називає відновлення робочих місць. Треба відновлювати промислове виробництво та створювати робочі місця, стверджує парламентар.

"До того ж у нас велика кількість людей, які взагалі ніде не оформлені, які не сплачують прибутковий податок. Треба щоб усе було офіційно", — зазначив В.Хара.

На його переконання, усі механізми в разі їхньої ефективної дії, можуть принести державі "близько 70-75 млрд. грн.", тоді як підвищення пенсійного віку принесе лише 500 млн грн.

Читайте также по теме