ГолосUA
08:26 01/11/2008

Пірати можуть звільнити «Фаіну» за два дні

 

Судно «Фаіна», захоплене піратами біля берегів Сомалі, може бути звільнене у найближчі два дні після отримання викупу не менше ніж у 5 млн. доларів. Про це повідомив російський телеканал «Вести» із посиланням на газету «Аш-Шарк аль-Аусат». 

Газета, у свою чергу, посилається на сомалійські джерела, які повідомили її кореспонденту в Каїрі, що викуп «сумою не менш ніж у 5 млн. доларів. повинен бути доставлений піратам у найближчі два дні». Судно «скоро може бути звільнене». 

Переговори щодо звільнення сухогрузу, за словами анонімних джерел, «знаходяться на фінальному етапі». «Вони ведуться російськими і українськими представниками через місцевих посередників за допомогою супутникового зв’язку. Спостерігається прогрес, після того як власники «Фаіни» погодились задовольнити вимоги піратів», — повідомляють джерела. 

Як повідомляв раніше Голос.UA, пірати погрожують вбити заручників в разі силової операції з їхнього звільнення. 

Сухогруз «Фаіна» був захоплений піратами біля берегів Сомалі 25 вересня. Під час розбійного нападу на судні перебував екіпаж у складі громадянина Латвії, трьох росіян та 17 громадян України. Капітан судна — громадянин Росії Володимир Колобков — помер від серцевого нападу. 

 

 

Читайте также по теме