ГолосUA
06:49 24/10/2008

Пірати погрожують вбити екіпаж «Фаїни»

Представник піратів Сугуле Алі попередив, що в разі атакування судна силами НАТО, його екіпаж у складі 20-і осіб буде знищено, передав CNN. "Або ми отримаємо гроші, або продовжимо утримувати судно. У разі атаки ми битимемося до кінця. Важливо те, що, якщо ми загинемо, екіпаж "Фаїни" також загине", — додав Алі.

Алі піддав насмішці заяви "Tomex Team" — одеської компанії, під крюїнг-менеджментом якої знаходиться судно — про те, що їй вдалося зібрати тільки 1 млн доларів з 20 млн доларів потрібної для викупу суми, які пірати вимагали спочатку. "Це нічого не варте. Цього вистачить лише на те, щоб оплатити декілька днів перебування у готелі!", — заявив Алі. У той же час, він уникнув відповіді на питання, чи зменшили пірати розмір викупу.

Алі повідомив, що провізія закінчується, але пірати поділяться тим, що залишилося з екіпажем. "Ми, сомалійці, не їмо перед обличчям голодної людини. Ми поділимося нашею їжею з ними", — сказав Алі.

Історія з "Фаїною" триває вже майже місяць. 25 вересня у водах Сомалі пірати захопили судно, яке перевозило 33 українських танки Т-72, а також легкі зенітні установки, гранатомети і боєприпаси. На момент захоплення на "Фаїні" перебував один громадянин Латвії, троє росіян і 17 громадян України. Капітан судна — громадянин Росії Володимир Колобков — помер від серцевого нападу.

 

Читайте также по теме