ГолосUA
14:45 19/11/2008

Питання Євро-2012 розглядатиме спеціальне координаційне бюро

При Кабінеті міністрів України, буде створено бюро, яке займатиметься питаннями підготовки до Євро-2012. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник.

За його словами, главою координаційного бюро було призначено першого заступника міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Іллю Шевляка. Загалом бюро буде налічувати приблизно 50 осіб.

Як відзначив Іван Васюник, у той же час у тримісячний термін буде ліквідована національна агенція з питань підготовки до Євро-2012. За словами Віце-прем’єр-міністра, суб’єктивних причин у цьому немає, і ліквідація спричинене рішенням УЄФА.

Також за словами Івана Васюника, було створено Інститут національних координаторів, до якого ввійшли заступники керівників міністерств, що відповідають за підготовку до Євро-2012. Таких координаторів буде 17.

Разом з тим, Президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС вважає, що потрібно запровадити мораторій на заміну кадрів, які займаються підготовкою Євро-2012.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, наголосивши, що передусім такий мораторій має стосуватися людей, які працюють на своїх посадах чесно, професійно та виявляючи патріотизм. /> "Якщо такий підхід буде прийнято, то я впевнений, що новостворена структура – бюро, яке очолюватиме заступник міністра Кабінету Міністрів, буде належним чином, сумлінно виконувати свої обов`язки".
А в Національному агентстві з підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року вважають, до його ліквідація та створення відповідного Координаційного бюро при Кабінеті міністрів не покращить підготовку до турніру.
Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам заявив заступник голови Нацагентства Євген Вілінський.
Причиною ліквідації їхньої структури Є.Вілінський вважає «позицію агентства щодо прозорості тендерів».
Він нагадав, що генпідрядник з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові та генпідрядник з реконструкції НСК «Олімпійський» у Києві визначені без тендерів.

 

Читайте также по теме