ГолосUA
07:31 09/09/2010

Президент Європейської Ради допомагатиме «поступовому» наближенню України до ЄС

8 вересня в Брюсселі Представник України при ЄС Костянтин Єлісеєв вручив вірчі грамоти Президенту Європейської Ради Герману Ван Ромпею.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ. 

Під час зустрічі Президент Г.Ван Ромпей наголосив на готовності сприяти поступовому наближенню України до ЄС та вирішенню нагальних питань порядку денного відносин України та ЄС в контексті підготовки до Саміту в Брюсселі.

Окрему увагу співрозмовники приділили подальшій лібералізації візового режиму для громадян України та прискоренню переговорів з укладення Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

К.Єлісеєв коротко поінформував Г.Ван Ромпея про сучасні політичні та економічні процеси в України та підтвердив, що курс на європейську інтеграцію є пріоритетом державного розвитку України.

Президент Європейської Ради підкреслив, що із зацікавленістю чекає на наступну зустріч з Президентом України В.Януковичем, яка має відбутися ближчим часом у Брюсселі.  

Довідка: колишній прем’єр-міністр Бельгії Герман Ван Ромпей є першим Президентом Європейської Ради у відповідності до Лісабонського договору, який набув чинності 01 грудня 2009. З набранням чинності Лісабонським договором, новопризначені керівники іноземних дипломатичних установ при Європейському Союзі вручають вірчі грамоти як Президентові Європейської Комісії, так і Президентові Європейської Ради.. />  

Читайте также по теме