ГолосUA
09:14 18/01/2011

Ринок “Петрівка” у столиці знесуть

Уже в цьому році розпочнеться підготовка до реконструкції ринку “Петрівка”, котрий у 2012 році може змінити свій вигляд.

На місці господарського і частини рядів книжного ринку з’явиться великий торгово-розважальний центр “Петрівка”, повідомив директор ТОВ “Книжний ринок” Віталій Правдивий, пише газета “Сегодня”.

“Ми закінчуємо узгоджувати проектну документацію. Будувати новий ТРЦ будемо 1,5 — 2 роки. Частина книжного ринку буде знесена, але територія старого ринку по вул. Вербова, 21, з якої починався книжний у 1997 році, залишиться. Це пам’ятка Києва, вона обов’язково буде збережена», — підкреслив В. Правдивий.

Щоправда, назвати точну суму вартості будівництва директор ринку не зміг: за його словами, це десятки мільйонів євро. Проект ТРЦ «Петрівка» був затверджений на міськраді ще в 2007 році, тоді ж мала розпочатися реконструкція. Однак завадила криза.

Зараз на “Петрівці” кілька ринків — продовольчий “Колосок”, речовий “Петрівка”, “Книжний” та “Господарський”. Після реконструкції залишаться речовий, господарський та частина книжного. В. Правдивий пообіцяв, що у новому ТРЦ обов’язково будуть місця для тих торговців, чиї “точки” знесуть. “Ми заклали у план близько 10 тис. кв. М торгової площі під диски та книги, і тих, хто захоче перейти з ринку в ТРЦ”, — повідомив він. Але вартість оренди, звісно, зросте: за словами В. Правдивого, на 50 — 70%. Зараз середня вартість 1 кв. м. на ринку — 340 грн, відповідно, в ТРЦ буде 510 — 580 грн. за 1 кв. м. Для порівняння: середня оренда 1 кв. м. в ТРЦ “Метроград” — 800 грн.

 

 

Читайте также по теме