ГолосUA
18:14 08/09/2010

Російські історики приховують факти, які заперечують Куликовську битву — експерт

Російські історики замовчують факти, які повністю заперечують Куликовську битву.

Таку думку озвучив письменник, історик, експерт Володимир Белінський під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

“Є свідчення в історії — і навіть у російській, — які повністю заперечують існування Куликовської битви — 100%. Більше того, і, власне, російська наука, чим далі йде, принципово міняє виклад історії битви, а саме замовчує масу фактів, які супроводжували Куликовську битву”, — зазначив Белінський.

Так, за словами експерта, за 2 роки до події московський князь Дмитро Донськой був був відлучений від церкви і підданий анафемі, а відтак не міг взяти участь у битві. Крім того, в результаті археологічних розкопок на самому полі не було знайдено речей, які підтверджували факт такої масштабної битви. І, зрештою, як визнала світова історична спільнота, через 2 місяці після імовірної події на Куликовому полі, відбувся розгром бататотисячного війська хана Золотої Орди Мамая у Криму. А, за словами Белінського, хан фізично не міг взяти участь у двох великих битвах протягом такого короткого проміжку часу, збираючи при цьому військо.

Довідка ГолосUA. Куликовська битва (Мамаєва, Донська битва) — битва, яка відбулась 8 вересня 1380 року між об’єднаними військами руських князівств та військами темника Орди Мамая на Куликовому полі між ріками Доном, Непрядвою та Красивою Мечею (зараз — Тульська область, Росія). Поразка на Куликовому полі прискорила процес політичного дроблення Золотої Орди.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме