ГолосUA
14:21 01/09/2009

Росія і України спільно займатимуться проектом Ан-70

Росія скорегувала свою позицію з розробки літака Ан-70 і готова обговорювати перспективи цього проекту з Україною.

Про це повідомив прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

«Ми трохи скорегували свою позицію по Ан-70. Поглянемо, як можна буде реалізувати цей проект», — заявив Путін після переговорів з прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Влітку 2006 року уряд РФ заявив про припинення участі в спільному з Україною проекті по створенню Ан-70. Цей середньомагістральний вантажний літак повинен змінити морально і фізично застарілий Ан-12. Перший політ Ан-70 відбувся 16 грудня 1994 року в Києві. Влітку цього року міністерства оборони обох країн повідомили, що робота над проектом продовжиться.

Путін сказав, що необхідно на організаційно-правовому рівні об’єднувати зусилля російських і українських компаній, які сильно залежать один від одного. «Рівень кооперації між українськими і російськими підприємствами дуже часто такий, що один без одного вони просто зупиняться, не існуватимуть. Це також відноситься і до авіабудування», — сказав прем’єр-міністр РФ, додавши, що в цій сфері в двох країн є дуже гарні перспективи для співпраці.

Серед інших галузей взаємодії Путін назвав суднобудування і машинобудування. Співпрацю в цих сферах сторони мають намір обговорити під час майбутньої зустрічі в Харкові, що відбудеться в жовтні.

Зі свого боку Юлія Тимошенко відзначила, що всі спільні проекти в сфері авіабудування «мають право на життя, бо по всіх літаках ми маємо кооперацію 50 на 50, 30 на 70». «Це такий обсяг кооперації, який вимагає об’єднання зусиль, створення спільних проектів для того, щоб успішно освоювати світові ринки», — сказала вона.

За словами глави українського уряду, під час жовтневої зустрічі будуть також вирішені проблеми в транспортній сфері. «Я думаю, що сьогоднішня зустріч була дуже важливою для України і вона є продовженням конструктивної співпраці між двома урядами», — підсумувала Тимошенко.

За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте также по теме