ГолосUA
09:02 09/01/2010

Симоненко не дозволить говорити про Україну, як сировинний додаток Європи

Україна не буде сировинним додатком європейських держав у випадку обрання Президентом України кандидата від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петра Симоненка.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України, кандидат на посаду Президента України від Блоку лівих сил Петро Симоненко в ефірі Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії, передав кореспондент ГолосUA.

П. Симоненко зауважив, що сьогодні сировина для важкого автомобілебудування, металургійної галузі тощо експортується за кордон, а потім Україна купує звідти готову продукцію за ціною удвічі більшою. Він зауважив, що підтримує співпрацю з країнами ЄС, але на рівноправних умовах. “З європейськими країнами ми будемо розвивати наше співробітництво, проте тут я хочу підкреслити, що я переслідуватиму мету, щоб припинили розвивати тенденцію, що Україна є сировинним додатком Європейського союзу. Більше такого не буде! Якщо ми готові співпрацювати, давайте насамперед наповнимо внутрішній ринок цією продукцією і вивозитимемо на зовнішній ринок готову продукцію. Ми зробимо все, щоб Україну припинили використовувати, як об’єкт маніпуляцій, Україна буде суб’єктом зовнішньо-політичних відносин”, — сказав він.

П. Симоненко зауважив, що зовнішня політика України буде продовженням внутрішньої, а співпраця як з ЄС, так і з країнами СНД буде взаємовигідною. Безперечно, з нашими братськими народами: Росією, Білоруссю, країнами СНД — ми “Наші контакти будуть взаємовигідними, вони будуть рівноправними та економічно й політично перспективними”, — переконаний кандидат у Президенти від Блоку лівих сил.

А. Йовик

 

Читайте также по теме