СП між «Нафтогазом» та «Газпромом» принесе гарні прибутки державі — експерт

 

size="4">Спільне підприємство (СП) між «Нафтогазом» та «Газпромом» займатиметься суто профільним питанням — видобутком газу й принесе гарні прибутки державі. 

 

size="4">Про це сьогодні заявив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">«СП буде займатись суто профільними питаннями, тобто видобутком газу, метану зі свердловин на вугільних пластах», — запевнив експерт.

 

size="4">На його думку «система працюватиме у Донецькій області, де найбільший вміст цього газу».

 

size="4">При цьому В. Саприкін запевнив, що спільна російсько-українська робота принесе державі значні кошти та певні технології. «Хоча, видобуток має свої особливості», — додав він.

 

size="4">У свою чергу експерт з питань енергетики Валентин Землянський відзначив, що «рік, який минає, приніс більше питань ніж відповідей».

 

size="4">«Якщо восени йшла мова про створення єдиного СП між НАК «Нафтогазом» і «Газпромом», то протягом року цей проект почав трансформуватись. Були запропоновані створення окремих СП, власне і щодо СП про видобуток метану, так і створення другого СП на якому наполягає «Газпром», це передача ГТС України в обмін на родовище в Росії, де Україна зможе добувати газ. Однак, існують законодавчі обмеження, як в Росії так і в Україні для того, щоб це реалізувати і до сьогодні ці обмеження зняті не були. Власне, це якщо говорити про нормативно-правові умови для подальшого продовження цього проекту, і вони не виконані», — запевнив він.

 

size="4">Нагадаємо, 21 грудня Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін в Москві підписали меморандум про створення спільного підприємства для видобування метану з вугільних пластів.

 

size="4"> 

Читайте также по теме