ГолосUA
18:39 02/08/2010

“The Financial Times”: Грошові перекази українських найманих робітників підтримують економіку держави

Грошові перекази українських найманих робітників із Росії та Євросоюзу підтримують економіку держави.

Так пише видання “The Financial Times”.

"Протягом 2009-го року грошові перекази найманих робітників із Росії та Євросоюзу, згідно з даними Всесвітнього банку, склали 4,7 млрд доларів, що становить майже 5% ВВП держави", — зазначається у публікації.

Видання наголосило, що середня сума переказів дорівнює приблизно 100-300 доларів на місяць, що хоча і не висока цифра, але в загальній кількості становить суму, яку не можна не взяти до уваги.

"Незважаючи на те, що у 2009 році порівняно із попередніми роками кількість переказів скоротилася, у 2010-му році Всесвітній банк обіцяє зростання їхньої кількості на 2-3%, що, враховуючи безробіття та перспективу втілення нових жорстких економічних заходів, є позитивним явищем", — вказала газета та додала, що українцям слід було б задуматися над тим аби зберігати гроші в банку, а не під матрацом, адже фінансовий сектор зміг би використати понад 5 млрд. доларів для надання кредитів та позик для розвитку багатьох підприємств, що в свою чергу, могло б сприяти підйому збіднілого середнього класу. />  

Підготувала Л. Дубенко

 

Читайте также по теме