ГолосUA
08:36 16/02/2009

Тіло капітана «Фаїни» сьогодні доправлять до Петербургу

Тіло капітана сухогрузу «Фаїна» Володимира Колобкова буде сьогодні відправлене з Кенії до Санкт-Петербургу літаком швейцарської авіакомпанії. Про це повідомило видання «Морський бюлетень-Совфрахт». Виліт літака з Момбаси очікується ввечері, о 16:00 за київським часом. «На сьогодні все, що залежало від судновласника і менеджера для репатріації тіла, виконано повністю і за свій рахунок», — наголошено в релізі.

Судновласник також звернув увагу на той факт, що під час вирішення питання репатріації тіла російські чиновники виявили надзвичайну байдужість. «Російський консул не виявив ані найменшої ініціативи у виконанні консульських процедур з організації репатріації тіла на борту українського літака, висловлюючи при цьому впевненість, що тіло зрештою буде відправлене судновласником у Росію», — йдеться у бюлетені.

Напередодні вдова капітана судна Олена Колобкова запропонувала, щоб тіло її чоловіка було доправлене у Санкт-Петербург за участі членів екіпажу судна Віктора Нікольського і Антона Тарасова. Проте морякам довелося повернутися на батьківщину без тіла загиблого капітана.

Пірати захопили судно «Фаїна» 25 вересня минулого року в нейтральних водах ближче до Кенiї. Судно йшло пiд прапором Белiзу до Кенiї та перевозило вiйськову технiку, зокрема, близько 30 танкiв Т-72, запчастини до бронетехнiки.

На борту судна перебував 21 член екiпажу: 17 громадян України, троє росіян та один громадянин Латвiї. Капiтан судна, громадянин Росiї Володимир Колобков, помер незабаром пiсля захоплення судна.

4 лютого піратам заплатили викуп і вони звільнили «Фаїну». 13 лютого українські моряки повернулися в Україну. /> Суспільство

 

Читайте также по теме