ГолосUA
10:44 23/10/2010

Турчинов запевнив, що уряд Тимошенко не використовував кошти не за призначенням

 

 

Якби хоч одна копійка бюджетних коштів була використана урядом Юлії Тимошенко не за призначенням, то правоохоронні органи вже давно б займалися цим питанням.

 

Таку думку висловив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов у п’ятницю ввечері в ефірі «Шустер Live», повідомила прес-служба БЮТ.

 

«Якщо б розтрати були, мене б вже давно про це запитали слідчі. Останнім часом мене кілька разів викликали на допити, але жодного питання ні прокуратура, ні СБУ мені не задали про розтрати, які «виявлені» КРУ», — заявив Олександр Турчинов.

За його словами, те, що компанія, яка не має аудиторської ліцензії, але «отримала за свій аудит 10 мільйонів доларів від уряду Азарова», у своєму звіті головне посилання робить на КРУ, як на основне джерело інформації, в той час, коли КРУ у своєму звіті посилається на висновок міжнародних експертів, «інакше як клоунадою не назвеш».

Він нагадав, що уряд Юлії Тимошенко у свій час збільшив статутний фонд НАК «Нафтогаз України» для того, «щоб не збільшувати ціну на газ для населення, а сьогодні «регіони» нам це ставлять у провину».

Крім того, за словами Олександра Турчинова, 3,3 мільярда гривень, виділені згідно з Кіотським протоколом Україні, уряд Тимошенко не чіпав, що підтверджує акт КРУ від 29.03.2010 року «Про ревізію обсягу коштів». «Станом на 23.03.2010 року всі кошти знаходилися на рахунках», — повідомив він.

 «Можновладці вважають, що у нас неосвічене населення і таким чином намагаються відвернути його увагу від тих злочинів, які відбуваються сьогодні під час місцевих виборів, та від того, куди прямує країна», — наголосив Олександр Турчинов.

Читайте также по теме