ГолосUA
11:57 23/12/2009

У 2010 році в Україну з країн ЄС реадмісують 200 нелегальних мігрантів

У 2010 році Україна за програмою реадмісії чекає з країн ЄС до 200 нелегальних мігрантів.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Мармазов сьогодні на прес-конференції.

За його словами, це офіційна статистика. “Це мігранти, яких вдалось затримати органам внутрішніх справ України. Я не рахую тих, кого відправляють з території України безпосередньо при перетині ними державного кордону”, — наголосив В. Мармазов.

Заступник міністра зауважив, що всі затримані нелегальні мігранти утримуються за державний кошт “Утримання одного нелегального мігранта обходиться Держбюджету у 2-2,5 євро на добу”, — сказав урядовець.

При цьому він підтвердив, що наступного року потік нелегальних мігрантів до України може збільшитись, якщо не будуть внесені відповідні зміни до законодавства. “Такі ризики існують, якщо найближчим часом не буде підтримана ініціатива МВС створити єдиний міграційний орган при МВС”, — повідомив посадовець, додавши, що найбільша кількість нелегальних мігрантів спостерігається на східному і північному кордонах України. /> У зв’язку з цим, за словами В. Мармазова, в Україні існує потреба у створенні тимчасових центрів утримання нелегальних мігрантів, яких на сьогодні існує два – у Волинській і Чернігівській областях.

“У 2010-2011 роках Україна має намір побудувати ще 2-3 пункти для утримання іноземців та осіб без громадянства, які були депортовані з країн ЄС відповідно до договору про реадмісію”, — додав В. Мармазов.

Нагадаємо, у 2007-му році Україна та ЄС підписали угоду про реадмісію осіб. У документі визначено механізми та процедури приймання та передачі осіб, які нелегально перебувають на територіях держав, що ухвалили цю угоду. 1 січня 2010 року угода набуває чинності у частині реадмісії громадян третіх країн та осіб без громадянства.

А. Йовик

 

Читайте также по теме