ГолосUA
11:45 26/04/2009

У «Борисполі» поки що не перевіряють пасажирів на «свинячий грип»

В аеропорту «Бориспіль» поки що не перевіряють пасажирів, які прилетіли з США і Мексики, на предмет виявлення заражених свинячим грипом.

Про це повідомили у санітарній службі аеропорту, пише видання «Кореспондент». />  

«Ми поки не отримували вказівок з Міністерства охорони здоров’я», — повідомили в аеропорту.В авіакомпанії «Аеросвіт-Україна», яка здійснює перельоти за маршрутом Нью-Йорк-Київ, підтвердили, що пасажирів літака, який приземлився у неділю вранці у «Борисполі», не обстежували.  
 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Росії Володимир Путін підписав розпорядження про створення урядової комісії з попередження поширення територією Росії свинячого грипу. Раніше повідомлялося, що у Великобританії член екіпажу літака, який здійснював рейс з Мехіко в Лондон, був госпіталізований з симптомами свинячого грипу. Як стверджує Всесвітня організація охорони здоров’я, люди не мають імунітету до цього недугу. Відомо, що вірус типу H1N1 циркулює як у популяції людей, так і у популяції свиней. Проте, очевидно, у Мексиці виявили його гібрид. «Генетичний апарат цих вірусів взаємодіє, внаслідок чого з’являються нові антигенні властивості, з’являється вірус, до якого у нас немає імунітету, навіть не дивлячись на те, що він належить до підтипу H1N1», — зазначив керівник Центру грипу Всесвітньої організації охорони здоров’я Олег Кисильов.
 

Наразі у Мексиці госпіталізовано 1300 осіб, померло 20 людей.  
 

 

Читайте также по теме