ГолосUA
14:55 23/08/2010

У Дніпропетровську п’яний капітан корабля спрямував судно на залізобетонний міст, ніхто не постраждав

Біля Монастирського острова у Дніпропетровську прогулянковий пароплав з 15 пасажирами під керуванням п’яного 53-річного капітана-механіка зіткнувся із залізобетонною опорою та отримав пробоїну днища. 

Про це повідомили у Центрі громадських зв’язків ГУ МВС у Дніпропетровській області.

Пароплав вдалося доправити до пристані МНС, яка розташована на острові, та висадити пасажирів. Після цього судно кормовою частиною лягло на ґрунт. Постраждалих немає. /> Встановлено, що капітан судна порушив правила судноплавства, знаходився на вахті один і керував пароплавом у стані алкогольного сп’яніння. За вказане правопорушення відносно капітана працівниками лінійного відділу у річковому порту складено адміністративний протокол за ч. 5 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування річковими або маломірними суднами судноводіями в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також капітана можуть покарати громадськими роботами та адміністративним арештом на 10-15 діб.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме