ГолосUA
13:34 05/08/2009

Українським харчовим підприємствам дозволять експортувати продукцію до Євросоюзу

Державний комітет ветеринарної медицини зможе видавати дозвіл українським підприємствам для експорту продукції в країни Євросоюзу.

Про це повідомив голова Державного комітету ветеринарної медицини Петро Вербицький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, наразі проходять переговори з Брюсельським ветеринарним комітетом, який повинен вирішити, чи надавати українському комітету право присвоювати європейські номери окремим м’ясопереробним підприємствам України.

«Ми прагнемо аби наші підприємства могли без перешкод експортувати м’ясопереробну продукцію на європейський ринок. Уже в жовтні-вересні поточного року ми відновимо переговори з Брюселем, і у випадку позитивної відповіді українські підприємства зможуть експортувати не лише м’ясо, птицю і яловичину, але й молочну продукцію, рибу, морепродукти, мед та яйця», — зауважив експерт.

Вербицький також відзначив, що Державний ветеринарний комітет зараз працює над розробкою введення жорстких обмежень на імпорт неякісного м’яса в Україну.

«Це стосується субпродуктів, м’яса, шкіри та іншої продукції. Ми хочемо ввести норму, згідно з якою наші експерти будуть проводити свою обов’язкову експертизу, незалежно від того, чи буде вона мати європейські номери», — резюмував він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме