ГолосUA
07:43 25/11/2010

В Україні стартує кампанія боротьби проти гендерного насильства

 

size="3">25 листопада в Україні стартувала традиційна кампанія боротьби проти гендерного насильства від назвою «16 днів проти насильства».

size="3">Про це повідомив міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Равіль Сафіуллін під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

size="3">Він зазначив, що кампанія проводиться з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Цього року вона має гасло «Не мовчить!» і закликає до терпимості суспільства щодо жертв насилля.

size="3">Міністр повідомив, що головною метою цієї кампанії є зменшення проявів цього насильства. «І саме тому ми закликаємо всіх українців об’єднатися в боротьбі проти домашнього насильства», — наголосив урядовеь.

size="3">За словами Р. Сафіулліна, найбільше від насильства в Україні потерпають жінки і діти, які у більшості випадків бояться зізнатися оточуючим у заподіяному щодо них насильстві.

size="3">Міністр також навів дані міжнародних експертів, за якими щороку в Україні від насильства помирає приблизно 1 тис. жінок, а загалом з цією проблемою хоч раз у житті стикається понад 44% українок. Водночас, посадовець підкреслив, що далеко не всі жертви вчасно отримують необхідну допомогу і захист, а також наголосив на необхідності удосконалення законодавства.

size="3">«Нам потрібно посилити профілактичну роботу, і з цією метою вже розроблено законопроект про затвердження державної соціальної програми підтримки сім'ї і демографічного розвитку до 2015 року», — додав міністр.

size="3">За словами Р. Сафіулліна, в Україні сьогодні відсутні спеціалізовані установи, які надають допомогу постраждалим від насильства в сім'ї, проте є цілий ряд закладів, пристосованих до надання послуг потерпілим — це 1 893 центрів соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді, а також установи, де надається допомога потерпілим.

size="3">Урядовець підкреслив, що Україна — «одна з небагатьох держав, де проводиться робота з насильниками». «Це є одним з ефективних засобів боротьби з насильством, і наразі це вже приносить певні результати», — додав Равіль Сафіуллін.

size="3">І. Тимошенко

Читайте также по теме