В Україні визначили найкращі кулінарні фестивалі 2010 року

 

Туристичний портал “Тут и там” та агентство УНІАН підбили підсумки рейтингу кулінарних фестивалів та свят в Україні за 2010 рік “Їли-пили-2010”.

 

Як повідомив головний редактор УНІАН Олександр Харченко, який виступив ініціатором складання рейтингу вітчизняних кулінарних подій, після оголошення про старт проекту на початку грудня цього року, заявки на участь у змаганні подали близько 40 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України в 2010 році, – від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних.

 

За інформацією організаторів фестивалів, усі учасники надавали інформацію за стандартною анкетою: скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників взяли участь у ньому, якою була географія фестивалю, які рекорди було встановлено. Загалом було передбачено 10 різних критеріїв, а переможців визначали за багатобальною системою — максимальний бал за кожен пункт анкети становив 10 балів, а максимальна сума балів могла становити 100.

 

Після підбиття підсумків в рамках першого всеукраїнського рейтингу “Їли-пили-2010” були відзначені 20 кращих кулінарних фестивалів. Лідером рейтингу був визнаний фестиваль любителів сала “З любов`ю до сала”, що проходить на Волині в місті Луцьк, другу позицію посів Фестиваль дерунів у Коростені на Житомирщині, третю сходинку розділили між собою Сливовий фестиваль в селі Геча (Закарпаття), фестиваль “Берлибашський бануш” на Рахівщині (Закарпаття) і свято національної страви “Борщ`їв” (Тернопільщина).

 

Також організаторами рейтингу були відзначені: Свято шоколаду (Львів), фестиваль “Червене вино” (м. Мукачево, Закарпаття), “Короп-фест” (Тернопільщина), “Фестиваль борщу” (Ірпінь, Слов`янськ та інші міста України), “Борщ-Фест” у Чубинському (Київщина), фестиваль “Смачний спас” (Івано-Франківщина), фестиваль “Золотий гуляш” (Закарпаття), фестиваль голубців (Закарпаття), фестиваль різників у селі Геча (Закарпаття), BEREG FEST (м. Берегово, Закарпаття), свято “На каву до Львова” , свято пампуха (Львів), свято сиру та вина (Львів), фестиваль вина та меду (Ужгород) і фестиваль вареників на “Буковелі” (Івано-Франківщина).

 

За інформацією організаторів рейтингу, з 1 січня 2011 року стартує новий проект – “Їли-пили — 2011”.

 

Читайте также по теме