ГолосUA
09:47 14/04/2009

Велика кільцева дорога стане згубною для Українки?

Будівництво великої кільцевої автодороги (ВКАД) становитиме значну екологічну небезпеку для міста Українка (Київська обл.).

Про це на прес-конференції заявила заступник міського голови Валентина Полтавець, повідомив кореспондент ГолосUA.

За її словами, попередня екологічна експертиза засвідчила, що будівництво ВКАД за запланованим проектом є екологічно небезпечним. «Передбачена надзвичайна близькість до міста мосту та кільцевої дороги може стати надзвичайно згубним проектом для населення Українки», — сказала вона.

Валентина Полтавець додала, що існуючий проект ВКАД унеможливлює розвиток інфраструктури міста. «Наше місто має перспективи розвитку саме на тій території, на якій заплановано будівництво кільцевої дороги», — наголосила вона.

Заступник міського голови підкреслила, що керівництвом проекту вже протягом тривалого часу ігноруються звернення жителів Українки. «Протягом двох років наші листи і звернення щодо перенесення будівництва автодороги не мають відповіді. Але ми вкотре наголошуємо, що проект будівництва ВКАД не відповідає екологічним нормам», — зазначила Валентина Полтавець.

У вересні 2008 року в м. Українка було проведено загальноміський референдум, за результатами якого 94% мешканців міста висловилися проти будівництва ВКАД.

3 квітня цього року в м.Обухові відбулися громадські слухання щодо будівництва ділянки ВКАД навколо Києва і моста через Дніпро поблизу м. Українка. За результатами громадських слухань було прийнято рішення ініціювати перенесення ВКАД від містана відстань не меншу, ніж 2 км.

 

Читайте также по теме