ГолосUA
12:36 23/09/2008

Верховна Рада ратифікувала угоду з Росією про реадмісію

Верховна Рада ратифікувала Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про реадмісію.

За проект №0050 всього проголосувало 396 народних депутатів, — повідомляє кореспондент Голос.UA. Мета цієї Угоди та її ратифікації — створення єдиного реадмісійного простору, а також економія бюджетних коштів, які виділяються на примусову депортацію іноземців з України.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк назвав цей закон епохальним і зауважив, що більша частина назаконної міграції в Україну проходить саме через Росію.

Ця Угода була підписана у грудні 2006 року у Києві. Того часу вона була направлена на створення правових умов, необхідних для координації та співпраці України з Росією з питань попередження і протидії незаконній міграції. 

Арсеній Яценюк зауважив, що Міністерство закордонних справ України має негайно підготувати ноту Росії для прискорення вище вказаної Угоди. 

Угода також регламентує порядок створення засобів, пов’язаних з реадмісією між сторонами. Основними положеннями домовленості є передача та прийом громадян держав-сторін, передача та прийом громадян третіх країн та осіб без громадянства, утримання, направлення та розгляд питань про реадмісію, захист персональної інформації, витрати, пов’язані з поверенням громадян.  />  

Читайте также по теме