ГолосUA
19:17 19/11/2009

Відомі люди України закликають співвітчизників кидати курити

У Міжнародний день не куріння кумири української молоді та громадські діячі звернулися до українців з програмою «Вільна від куріння».

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

До програми приєдналися телеведучий Андрій Доманський, актор, народний артист України Євген Паперний, хореограф та телеведучий Влад Яма, Заслужений артист України, танцмейстер Віденських балів Григорій Чапкіс та інші. Своєю антитютюновою позицією вони сподіваються стати прикладом відмови від тютюну для українців-курців.

За статистикою, в Україні курять дві третини чоловіків та кожна п’ята жінка, тобто в державі близько 15,5 мільйона людей, які отруюють себе тютюновим димом. Україна посідає перше місце в СНД за кількістю жінок-курців та перше в Європі за кількістю чоловіків, які курять.

За даними статистики, з 2005 року курців стає менше. Мода на здоровий спосіб життя повертається. Але уряду варто було б розгорнути суворішу політику щодо куріння, вважає Голова Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну» Сергій Гончар. На його думку, заборона на рекламу та високі ціни на сигарети – це найперше і найнеобхідніше, що потрібно зробити уряду для боротьби із залежністю громадян від тютюну.

Г.Передерій

 

Читайте также по теме