Практично всі виробники та імпортери продуктів харчування самі ініціюють перевірку продукції на вміст генетично модифікованих організмів.
Про це поінформував директор Інституту екогігієни і токсикології імені Л. Медведя Микола Проданчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
За його словами, після затвердження постанов Кабміну щодо проведення санепідекспертизи на вміст ГМО, а також після встановлення відповідальності за вміст ГМО, ризиків для виробників та імпортерів стало значно більше.
“Сьогодні 99% звернень — це звернення виробників чи імпортерів. Вони заздалегідь перевіряють, чи немає в їхній продукції ГМО, тому що втрати можуть бути досить великі”, — пояснив М. Проданчук.
При цьому він зазначив, що відповідальність за поширення продуктів із ГМО, згідно із українським законодавством, є суто адміністративною.