ГолосUA
13:44 05/05/2009

Визначена найбільш сонлива і ненажерлива нація

Французи — найбільше за інших націй їдять та сплять. Про це повідомило видання Independent.

"Французи дійсно відповідають стереотипам щодо своєї нації: вони полюбляють скуштувати гурманські страви та спати стільки, скільки їм до вподоби"- пише видання.

Звичайний француз спить близько дев’яти годин за добу, в той час як японці та корейці відпочивають вночі на годину менше, а вони за дослідженням Організації економічної співпраці та розвитку є представниками націй-жайворонків.

Загалом у дослідженні взяли участь 18 держав. "Попри те, що у іспанців існує традиція сієсти, вони сплять навіть менше за американців, які другі у списку і які проводять уві сні 8,5 години на добу"- повідомляє видання.

Через процеси глобалізації, французи все частіше стали звертатися до фаст-фуду чи сендвічів на швидку руку, але тим не менше, вони все одно проводять щонайменше 2 години в день, куштуючи страви. Це у два рази більше, ніж мексиканці. Після французів у списку гурманів ідуть новозеландці та японці, які аналогічно приділяють достатньо свого часу процесу поїдання.

Також згідно з дослідженням японці найбільше дивляться телевізор у свій вільний час, а італійці надають перевагу проводити його у компанії жінок.

(Л.Дубенко)

 

Читайте также по теме