ГолосUA
08:44 09/09/2010

Якщо “Луганськтепловоз” купили, то мають заплатити, — економіст

Позиція Фонду держмайна обґрунтована — російська компанія “Брянський машинобудівний завод” має заплатити за пакет акцій української компанії «Луганськтепловоз».

Таку думку висловив економічний експерт, колишній заступник глави Національного банку України Ярослав Солтис у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“З юридичної точки зору, покупець повинен заплатити гроші, якщо він купив. Якщо він у певний строк не заплатив, то він, по суті, хотів привласнити”, — сказав він.

За словами експерта, якщо оплата не відбудеться, угоду з покупцем “Луганськтепловоза” треба розірвати і не допускати його до наступного конкурсу.

Разом із тим Я. Солтис зауважив, що держава має ретельніше розглядати кандидатуру наступного покупця. “Треба більш уважно придивлятися до того, хто купує. Вони повинні показати гроші і банк має виступити гарантом угоди. Якщо банк дає гарантію, покупець може придбати підприємство, тим більше з іншої держави”, — підкреслив фахівець.

Нагадаємо, за угодою купівлі-продажу “Луганськтепловозу” від 29 червня 2010 року підприємство продане російській компанії “Брянський машинобудівний завод” за 410 мільйонів гривень. Гроші за приватизацію підприємства мали надійти до 31 серпня поточного року, але й досі Україна їх не отримала.

І. Носальська

 

Читайте также по теме