ГолосUA
10:49 04/10/2010

ЄС менше уваги звертає на перспективу свого розширення, а більше – на внутрішні проблеми — Алексєєв

Сьогодні Європейський союз менше уваги звертає на перспективу свого розширення, а більше – на внутрішні проблеми.

Про це в ефірі Радіо-ЕРА FM заявив другий секретар ЦК КПУ, народний депутат України, секретар парламентського комітету в закордонних справах Ігор Алексєєв, повідомила прес-служба Компартії.

«Якщо спостерігати за взаємовідносинами України і ЄС за останні роки, коли було проголошено як стратегічний зовнішній курс України набуття членства в ЄС, треба зважати на декілька факторів: по-перше, на великі внутрішні проблеми, які існують в ЄС», — сказав депутат-комуніст.

За словами Ігоря Алексєєва, ці проблеми пов’язані, перш за все, з тим, що в 2005 році відбулося велике розширення ЄС за рахунок вступу 10-ти, а потім ще 2-х країн з дуже низьким порівняно із «старою» Європою рівнем розвитку економіки. «Тим більш існує внутрішня проблема у зв’язку з кризою конституційного процесу в ЄС, коли дві країни на своїх референдумах не підтримали прийняття конституції ЄС, — це Франція і Нідерланди. Тому наші політики, політологи повинні зважати на те, що сьогодні ЄС менше уваги звертає на якусь перспективу розширення, а більше — на внутрішні проблеми», — наголосив він.

Як зазначив Ігор Алексєєв, нема ніяких серйозних сигналів з боку ЄС щодо асоційованого членства України в перспективі, «тим більше, треба зважати на продовження світової фінансово-економічної кризи, під яку потрапили і розвинуті європейські країни, які є членами ЄС».

 

Читайте также по теме