ГолосUA
17:23 16/04/2010

ЄС передав українським регіональним ветеринарним лабораторіям обладнання на суму 2 млн євро

ЄС передав українським регіональним ветеринарним лабораторіям обладнання на суму 2 млн євро.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики України.

Це обладнання дасть змогу Україні відповідати європейським і міжнародним вимогам з визначення залишків ветеринарних препаратів у продуктах тваринного походження.

Лабораторне обладнання та спеціально оснащені автомобілі для транспортування зразків загальною вартістю 2 млн. євро вже отримали чотири регіональні лабораторії та два інститути у п’яти містах — Києві, Полтаві, Черкасах, Дніпропетровську та Львові. Окрім того, представники компаній-постачальників обладнання проводять базове навчання персоналу лабораторій щодо використання цього обладнання.

Проект розрахований на 38 місяців, і охоплює декілька пілотних областей. Так, окремі компоненти програми реалізовуються у АР Крим, Черкаській, Одеській, Херсонській, Львівській, Полтавській та Дніпропетровській обл. Загальна вартість проекту складає 4,7 млн. євро. Проект на 100% профінансований ЄС. Проект складається з чотирьох компонентів, які передбачають покращення у галузі безпеки продуктів харчування, розвиток ринкової інфраструктури та сільської місцевості, а також зміцнення потенціалу Міністерства аграрної політики України в управлінні та координуванні секторальним підходом.

 

Читайте также по теме