ГолосUA
10:24 13/12/2009

Євросоюз дасть більше 7 млрд. євро бідним країнам на боротьбу з глобальним потеплінням

Європейський союз виділить більше 7 млрд. євро найбіднішим країнам світу на боротьбу з глобальним потеплінням. Таке рішення ухвалили європейські лідери на саміті, який закінчився у п’ятницю, у Брюселі. Фінансова підтримка повинна переконати найбідніші країни у необхідності скорочення викидів вуглекислого газу.

Більше 7 млрд. євро — це термінова допомога на найближчі три роки. Внески до спеціального фонду були добровільними та робились за рішенням кожної країни-учасника ЄС. Зібраною сумою був задоволений прем’єр Швеції, який головує у ЄС, Фредерік Рейнфельдт: “Ми раді, що всі країни-учасники задекларували свою підтримку”.

Найбільшу допомогу пообіцяла Великобританія — більше мільярда трьохсот мільйонів євро. Трохи менше Франція та Германія. Прем’єр-міністр Польщі пообіцяв, що країна назначить 10% прибутку від продажу квот на викиди двоокису водню: “Це буде 60 млн. євро. Це рішення було оцінено гідно оцінене”.

Зібрані гроші — це лише частина допомоги, яку ЄС хоче запропонувати найбіднішим країнам. Співдружність ще має узгодити суму, котру виділятимуть з 2013 року. Тоді внески будуть вже обов’язковими, і, тому, очікуються складні переговори щодо того, які витрати матимуть окремі країни-учасники.

За матеріалами “Polskieradio.pl”.

 

Читайте также по теме