ГолосUA
14:06 12/05/2010

Євросоюз констатував уповільнення темпів проведення реформ в Україні у 2009 році

У щорічній доповіді про реалізації європейської політики сусідства Європейської комісії констатується уповільнення темпів проведення реформ у 2009 році.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні, посол Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передав кореспондент ГолосUA.

“У 2009 році значних зрушень у порівнянні з 2008-м не відбулося. Було невелике покращення у сфері демократизації та свободи слова. Але у 2009 році важко назвати якісь важливі реформи”, — сказав посол.

За його словами, після 5 років стійкого поступу ЄС Україні у 2009 році відбулось уповільнення темпу реформ. Це сталось, як зазначив Тейшейра, внаслідок політичних та конституційних ускладнень в середині країни, а також економічної та фінансової кризи.

Зокрема, не зрушила з місця конституційна реформа, не відбулося жодних змін у реформуванні судової системи, боротьбі із корупцією, покращення прозорості та передбачуваності ринку, покращення підприємницької діяльності та регуляторної політики. А також у сфері верховенства права. “Важко мені сказати про якийсь значний прогрес”, — зауважив посол, додавши, що разом із тим дещо покращились права людини та права дітей.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме