ГолосUA
09:11 26/12/2009

Ющенко розповів, як збирається відповідати на заяву Кадирова

Президент України Віктор Ющенко найкращою відповіддю на заяви, подібні до закликів Президента Чечні Рамзана Кадирова ліквідувати Україну, відповідати консолідацією з європейською системою безпеки.

Про це він сказав у ефірі телеканалу «Інтер», передав кореспондент ГолосUA.

На запитання про те, чи помітив він заяву Кадирова, Ющенко відповів: «Я помітив, і через це я Президент країни, Але моя реакція на такі заяви полягає не у формі, а у змісті того курсу, який повинна проводити Україна. Якщо ви будете із «моськами» вести дебати, ви тільки себе дискредитуєте».

На думку Ющенка, Україна якнайшвидше повинна приєднатися до європейської системи безпеки.

«Я думаю, що заява Кадирова – це маленький епізод. Давайте дивитися ширше – становлення незалежності держави є альфою й омегою кожної нації. У нас немає іншого виходу, як дати на такі висловлювання відповідь консолідацією. Можна говорити, що у нас буде протиракетний комплекс, танк на озбороєнні кращий, ніж у Росії, але це відповідь набагато слабша, ніж системний зовнішньополітичний курс, який гарантує входження у єдиний загальноєвропейський простір. Всі країни європейської системи безпеки сповідують принцип «один за всіх, і всі за одного. Щоб ризик втрати територіальної цілісності України був ризиком для Італії, Іспанії або Німеччини. Це найкраща політична відповідь», — наголосив Ющенко. />  

Нагадаємо, днями Президент Чечні Рамзан Кадиров закликав Москву "не панькатися" з такими країнами, як Україна чи Грузія, і "переходити в наступ". 

"Грузія, Південна Осетія, Україна — все це буде тривати і тривати. Це якась таємна недуга Росії. Чому ми мусимо постійно страждати, якщо можемо ліквідувати це раз і назавжди? Ми велика держава, у нас все є — армія, техніка. Нам необхідно переходити у наступ", — заявив Кадиров.

І. Носальська

 

Читайте также по теме