ГолосUA
14:26 19/08/2010

Запасники російських музеїв відкриті для українських дослідників – Росохоронкультури (додано ГОЛОС)

Запасники російських музеїв не є таємницею для науковців з інших країн й до них забезпечений вільний доступ дослідників з України.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив начальник Управління зі збереження культурних цінностей Росохоронкультури Віктор Петраков.

(ГОЛОС)

За його словами, за часів незалежності України українські історики проявляють неабиякий інтерес до запасників російських музеїв. Особливо це стосується історичних колекцій, в яких українських вчених передусім цікавлять козацька доба, періоди створення української держави, видатні особливості. Над відповідними темами дослідники з України працюють у найрізноманітніших музеях Росії – починаючи з Кремля в Москві та Ермітажу в Санкт-Петербурзі й закінчуючи місцевими музеями в різних регіонах.

«Це наша позиція, що все має бути доступне для дослідників, для відвідувачів, і описуватися у наукових виданнях. До нас звертаються українські дослідники, і ми рекомендуємо і направляємо їх до музеїв, що їм цікаві, де вони безпосередньо працюють з предметами», — відзначив Петраков.

Д. Кляхін   />  

Читайте также по теме