ГолосUA
16:00 13/11/2009

Лікарі радять не одягати медичні маски, а захищатися народними засобами

Маски не є ідеальним механізмом захисту від грипу.

Про це заявив президент Всеукраїнської федерації сприянню охорони здоров’я Володимир Загородній, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, профілактику краще проводити народними засобами та вітамінами.

«Я впевнений, що не треба всю країну одягати в маски. Для маски є певні канони, які категорії людей повинні захищатися: це продавці, лікарі, працівники сфери обслуговування, фармацевти, — тобто, ті, хто працює з великою кількістю людей. На мій погляд, краще проводити профілактику народними засобами, вітамінами, полівітамінами. Маску також вдягають ті, хто захворів, аби не розносити інфекцію», — зазначив лікар.

Він також наголосив, що не варто занадто панікувати у зв’язку з епідемією грипу. З початку епідемії близько 80 тис. людей захворіло на грип і ГРВІ. У Києві лише 31 людина захворіла «свинячим» грипом, а смертельні випадки були лише тому, що «спрацьовували два фактори — люди пізно зверталися до лікарів і деякі випадки супроводжувалися складною соматичною патологією».

«У ЗМІ пройшла інформація, що кожен другий може перехворіти, але, думаю, нам далеко до цього», — наголосив В. Загородній.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме