ГолосUA
10:31 07/05/2009

МОЗ України радить відкласти зарубіжні поїздки і мити руки з милом

На сьогодні в Україні випадків захворювання на грип А (H1N1) не зареєстровано. Таку інформацію оприлюднила прес-служба Міністерства охорони здоров’я після проведення моніторингу за захворюваністю на грип та гострі респіраторні інфекції.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України продовжує проведення протиепідемічних заходів відносно осіб, які прибувають в Україну з країн, на території яких зареєстровані випадки захворювання на грип A H1N1.

Оперативний штаб МОЗ України, дотримуючись рекомендацій ВООЗ, радить українцям відкласти зарубіжні поїздки. Якщо ж симптоми захворювання виникли після повернення з такої поїздки, слід звернутися до лікаря та діяти у відповідності до рекомендацій Оперативного штабу. Фахівці радять регулярно і ретельно мити руки з милом, а при виникненні будь-яких симптомів грипоподібного захворювання, звертатись за допомогою до лікаря.

За інформацією Оперативного штабу МОЗ України, ситуація у світі щодо грипу А/H1N1 залишається напруженою. З 23 країн надійшли офіційні повідомлення про 1893 випадків інфікування грипом A(H1N1).

 

Читайте также по теме