ГолосUA
15:52 16/02/2009

Росія скорочує Чорноморський флот на 9 тисяч службовців

Чорноморський флот Російської Федерації планується скоротити на 9 тис. осіб. />  

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві повідомив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин, передає Бі-бі-сі.
 

«За останніми даними, ЧФ РФ буде скорочено близько 3 тис. військовослужбовців і близько 6 тис. вільнонайманих», — сказав Сергій Куніцин.
 

Водночас він підкреслив, що скорочення Військово-Морських сил України не планується.
 

«Я думаю, вони (ВМС) зміцнюватимуться», — сказав Сергій Куніцин.
 

Він зазначив, що у складі ЧФ СРСР служило близько 137 тис. осіб, а ЧФ РФ і ВМС України разом становлять близько 25 тис. осіб.

Водночас, загалом кількість кораблів зменшилася з 1200 одиниць у 10 разів.
 

За словами Сергія Куніцина, звільнення такої великої кількості людей ускладнює ситуацію з працевлаштуванням населення. За його словами, 50% жителів міста на сьогоднішній день зайнято в сфері послуг і торгівлі.
 

Також під час візиту міністра оборони Російської Федерації Анатолія Сердюкова до Севастополя питання про передачу об’єктів Чорноморського флоту Росії Україні не порушувалося.
 

«Міністр оборони був дуже короткий час – менше години. Він тільки провів нараду з командуванням флоту, навіть було скасовано церемоніальне покладання квітів», — сказав Сергій Куніцин, зазначивши, що з цієї причини не зустрічався з російським урядовцем.
 

У той же час Сергій Куніцин повідомив, що підкомісія з питань ЧФ РФ Міждержавної російсько-української комісії практично закінчила інвентаризацію земельних ділянок і військових містечок. За його словами, більшість цих документів передана українській стороні.
 

У свою чергу, заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Андрій Клименко зазначив, що, незважаючи на те, що офіційних звернень з боку Росії про передачу об’єктів не надходило, за неофіційною інформацією, через можливий брак коштів може йтися про передачу Севастополю Матроського клубу, Театру імені Лавреньова, Будинку офіцерів, Музею ЧФ та Бібліотеки імені Лазарева.

 

Читайте также по теме