ГолосUA
06:40 10/06/2009

У Києві сьогодні обговорять долю ЧФ Росії

У Києві сьогодні відбудеться сьоме засідання Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України Українсько-російської міждержавної комісії.

Як повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України, в роботі засідання братимуть участь члени української і російської частин Підкомісії на чолі з виконуючим обов’язки першого заступника міністра закордонних справ України Юрієм Костенком і статс-секретарем, заступником міністра закордонних справ Російської Федерації Григорієм Карасіним, а також експерти сторін.

Сторони обговорять підписання міжвідомчого протоколу про надання інформації щодо загальної кількості особистого складу і основних озброєнь ЧФ РФ, які перебувають на території України.

Планується також обговорення питань військово-політичного характеру, зокрема, стан опрацювання низки проектів двосторонніх угод з проблематики функціонування Чорноморського флоту та його тимчасового перебування в Україні.

Нагадаємо, командування ЧФ Росії розцінило випадки затримання співробітниками українських правоохоронних органів військовослужбовців флоту як дії, які призводять до погіршення відносин двох країн.

 

Читайте также по теме