ГолосUA
13:10 30/04/2009

США буде співпрацювати з Україною у боротьбі зі свинячим грипом

Уряд США має намір тісно співпрацювати з Україною у боротьбі з небезпекою для населення вірусу свинячому грипу (H1N1). Про це повідомили в прес-службі американського посольства, передав «Корреспондент». />  

За словами посла США в Україні Вільяма Тейлора, на даний час в країні діє декілька ініціатив, мета яких – боротьба з ризиками для здоров’я населення. «Ще у 2005-2006 роках влада США надавала Україні спеціальну допомогу, зокрема, лабораторні матеріали й устаткування для боротьби з пташиним грипом. Цей рік не стане виключенням», — відзначив посол.
 

За даними посольства, однією з таких ініціатив є «Програма зниження бактерійної загрози», яка співробітничає з Міністерством охорони здоров’я України, Державним комітетом ветеринарної медицини та Академією аграрних наук. За час роботи програми були проведені навчання персоналу по діагностиці бактерійної безпеки, упаковки і пересилки патогенів та іншим практичним курсам.
 

За словами В.Тейлора за допомогою «Програми зниження бактерійної загрози» уряд США зараз активно співпрацює з українськими епідеміологами в забезпеченні СЕС необхідними лабораторними матеріалами.
 

В разі виявлення свинячого грипу, американська влада закликає інформувати громадян України, а також безпечно запаковувати і відправляти авіатранспортом штами вірусу до міжнародної лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я.

 

Читайте также по теме