ГолосUA
18:30 17/12/2008

У Києві проведуть профілактику грипу

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження «Про організацію профілактичних заходів щодо захисту населення Києва від захворювань на грип, пташиний грип та інших гострих респіраторних захворювань». />  

Про це ГолосUA повідомили в Головному управлінні охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської міськдержадміністрації.
Метою цього розпорядження є забезпечення своєчасного проведення організаційних заходів щодо попередження росту захворювань на грип, пташиний грип та інших гострих респіраторних захворювань у столиці.
 

Головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення доручено провести підготовку лікувально-профілактичних закладів столиці до роботи в умовах епідемічного підйому захворюваності на грип та інші ГРВІ. У тому числі передбачити додаткову кількість ліжок для госпіталізації хворих.
 

Також проведуть щеплення від грипу людей, які проживають у будинках для осіб похилого віку та інтернатах, дітей шкіл-інтернатів для сиріт та малозахищених, дітей дитячих будинків і притулків для неповнолітніх, а також персоналу цих установ. Щеплення проводитимуться за рахунок асигнувань з міського бюджету на виконання комплексної програми «Здоров’я киян». Таким чином планується вакцинувати 5 тисяч 197 осіб.
 

Київська міська санітарно-епідеміологічна станція проводитиме постійний моніторинг за циркуляцією вірусів і за темпами поширення захворюваності, а при ускладненні ситуації з грипу та ГРВІ клопотатиметься про припинення навчального процесу у школах міста.
Буде посилено і ветеринарний контроль за птахогосподарством та Київським зоологічним парком. Планується провести профілактичні щеплення працівникам зоологічного парку та ВАТ «Птахофабрика «Київська» у передепідеміологічний період.

 

Читайте также по теме